image
Sursa foto: jurnaltv.md

S-au retras în satul natal; El - fost polițist, ea - fost chirurg, acum cresc legume în satul Zberoaia // VIDEO

Un fost polițist și soția sa, fost chirurg, au lăsat Chișinăul și s-au retras la baștină, în satul Zberoaia, raionul Nisporeni. Alexandru și Doina Cheșcu au ales să crească legume sută la sută naturale în seră! În familia Cheșcu, pasiunea pentru agricultură a fost transmisă din generație în generație, așa nici nu e de mirare că au lăsat orașul în favoarea unui trai mai liniștit.

„Deja noi suntem a patra generație de crescători de legume, adică începând de la străbunei, bunei, părinții și deja noi. Și începutul, așa mai serios în modernizarea a fost din 2017. Eu am activat în organele de forță o perioadă destul de îndelungată, în jur de 18 ani, soția deja ca medic chirurg”, spune Alexandru Cheșcu.

„Sunt medic chirurg, am activat opt ani în Spitalul raional Hâncești, am o relație foarte bună cu colegii, dar la moment suntem implicați în toată afacerea noastră de familie”, afirmă și Doina Cheșcu.

S-au gândit mult până au luat această decizie, dar și-au dorit să schimbe ceva, iar agricultura e ramura care le-a fost dragă de mici copii.

„A ajuns momentul - ce facem? Ori plecăm, ori venim și investim mai departe în producere, adică să rămânem în țară, alături de părinți, de cei dragi. Decizia a fost să încercăm să rezistăm în Moldova în continuare în condițiile actuale, să spunem așa. Am spus că ne retragem din Chișinău pentru o perioadă nedeterminată de timp, nu știm pentru cât și deja avem mulți ani de când ne-am retras. Am venit cu ideea că să ne ducem înapoi, dar deocamdată suntem pro să rămânem aici”, spun soții Cheșcu.

Investițiile sunt enorme, dar satisfacția e și mai mare, mai ales când cumpărătorii sunt mulțumiți de produsele crescute natural în serele familiei.

„Cu banii câștigați de la nuntă am început a moderniza, iar acum deținem cu părinții o suprafață de 38 de ari de sere, câmp protejat în care creștem în mare parte ardei. Încet am început și cu celelalte activități, cu florile, deja anul acesta am început a produce dulceața din ardei iute”, mai spun soții Cheșcu.

Sera cu flori a fost visul Doinei, iar acum aici cresc peste 200 de specii, care vor bucura ochii celor pasionați de florile rare, printre care și mușcatele de colecție.

„Este un vis al meu de mult și l-am realizat. Ele sunt mai multe, dar noi acum creștem flori pe care le pregătim pentru 8 martie, ele au nevoie de timp mai îndelungat de creștere”, afirmă antreprenoarea.

Pentru Alexandru și Doina, ziua de muncă începe la 02:00-03:00 și deseori se termină la miezul nopții. Chiar și așa, sunt mulțumiți și împliniți.

Noutăţile partenerilor

comentarii: