image
Sursa foto: Profimedia

Manchester United a vrut să formeze un adevărat "dream-team". Cele 5 staruri care au refuzat transferul în vară

Manchester United și-a schimbat antrenorul în vară, atunci când Ralf Rangnick a fost înlocuit cu Erik ten Hag.

Tehnicianul batav a cerut o întărire a lotului și mai multe transferuri de top pentru a putea să se bată la îndeplinirea obiectivelor propuse.

Cel mai răsunator jucător ajuns pe Old Trafford în perioada de mercato a fost Casemiro, luat de la Real Madrid pentru 70 de milioane de euro. Totuși, au existat și fotbaliști care nu dorit să accepte oferta celor de la Manchester United, anunță SportBibble.

Englezii prezintă 5 jucători care au refuzat propunerea formației de pe Old Trafford în vară.

Primul ar fi Erling Haaland, care a dat curs ofertei venită de la rivala din oraș, Manchester City. Până acum, se poate spune fără doar și poate că decizia sa a fost una bună și inspirată.

Josko Gvardiol a fost dorit pentru a betona defensiva, însă RB Leipzig a rezistat tentației de a-l vinde, în ciuda faptului că și Chelsea l-a dorit și era gata să plătească peste 80 de milioane de euro în schimbul său.

Alți doi jucători de la Leipzig au fost pe lista lui Manchester United, Konrad Laimer și Christopher Nkunku, dar din diverse motive ambii au rămas în Bundesliga. Austriacul mai are contract doar până la finalul stagiunii, iar atunci englezii ar putea forța mutarea.

De asemenea, Nkunku a semnat un nou contract, care are însă o clauză de reziliere care va fi valabilă din vara viitoare.

Ultimul fotbalist care i-a spus "pas" lui Manchester United din informațiile englezilor a fost Aurelien Tchouameni, care a preferat propunerea venită de la Real Madrid, care l-a transferat de la AS Monaco pentru 100 de milioane de euro.

Un alt fotbalist de top care a fost dorit de United a fost Frenkie de Jong.

Mijlocașul batav al celor de la Barcelona a fost dorit insistent de Manchester United, care chiar a avut o ofertă de 85 de milioane de euro acceptată de catalani.

În cele din urmă mutarea a picat, după ce De Jong a refuzat propunerea. Ba mai mult, jucătorul olandez a declinat și alte oferte, de la Chelsea și Bayern Munchen, pentru a rămâne pe Camp Nou.

Acum, după ce totul s-a calmat și perioada de mercato s-a încheiat, batavul a decis să vorbească despre situația prin care a trecut.

"Tot timpul mi-am dorit să rămân la Barcelona în această vară. De asta am rămas calm pe tot parcursul verii. Clubul are ideile proprii, eu am ideile mele, uneori se bat cap în cap. Dar în final lucrurile au decurs ok", a declarat Frenkie de Jong, conform Fabrizio Romano.

Citeşte mai mult despre

comentarii: