image
Sursa foto: France Football

Cum arată acum clasamentul pentru Balonul de Aur 2021. Messi e pe 2, Ronaldo abia prinde TOP 10

Pandemia de coronavirus a schimbat o lume întreagă şi, implicit, fotbalul a avut de suferit.

În 2020, prestigiosul trofeu Balonul de Aur nu a mai fost acordat, iar acum toţi microbiştii aşteaptă să vadă cine va pune mâna pe cel mai important trofeu individual în 2021.

Goal a făcut un clasament al fotbaliştilor care se luptă pentru Balonul de Aur în acest an. Deşi mai este mult până în decembrie, când va fi decernat premiu, publicaţia a alcăuit topul în funcţie de peformanţele realizate până în acest moment.

Au fost luate în considerare golurile înscrise, pasele decisive şi trofeele cucerite în 2021.

1. Kylian Mbappe (PSG)

2. Lionel Messi (Barcelona)

3. Kevin De Bruyne (Manchester City)

4. Robert Lewandowski (Bayern Munchen)

5. Romelu Lukaku (Inter)

6. Karim Benzema (Real Madrid)

7. Ilkay Gundogan (Manchester City)

8. Neymar (PSG)

9. Cristiano Ronaldo (Juventus)

10. Erling Haaland (Borussia Dortmund)

France Football a anunțat, în iulie 2020, că Balonul de Aur, prestigiosul trofeu primit de cel mai bun fotbalist al unui an competițional, nu va fi acordat în acel an.

Publicația franceză a motivat decizia prin circumstanțele excepționale apărute în fotbal, din cauza pandemiei de coronavirus, care a blocat competițiile timp de aproape trei luni.

De asemenea, France Football a transmis, prin intermediul comunicatului postat pe site-ul oficial, că o corectitudine în verdictul final nu ar fi fost posibilă din cauza circumstanțelor în care au fost finalizate, sau urmează a fi încheiate, sezoanele.

Decizia luată de publicația franceză a reprezentat o premieră absolută pentru gala Balonului de Aur, care a avut loc, fără excepție, din 1956 și până în prezent.

Lionel Messi a rămas, astfel, doi ani deținătorul Balonului de Aur în fotbalul masculin, distincție primită, pentru a 6-a oară în carieră, anul trecut, la gala în cadrul căreia Megan Rapinoe a primit trofeul pentru cea mai bună jucătoare. Marele său rival, Cristiano Ronaldo, este la doilea în acest top, cu 5 trofee.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: