image
Sursa foto: jurnal.md

„Fără corupție la BAC”; Mesajul CNA pentru cei implicați în organizarea și desfășurarea examenelor de bacalaureat

Ofițerii CNA desfășoară o campanie națională de informare în preajma examenelor de bacalaureat, cu genericul „Fără corupție la BAC”. CNA desfășoară această campanie în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Astfel, în perioada 24-27 mai, ofițerii anticorupție se vor afla în contact direct sau online cu președinții și secretarii  Centrelor de BAC 2022 din zona centru, nord, sud și municipiul Chișinău, dar și cu reprezentanții organelor locale de specialitate din administrația învățământului. 

Aceștia vor discuta despre aspectele practice ce țin de modul de declarare și soluționare a conflictelor de interese în procesul de monitorizare și evaluare a BAC-lui, regimul juridic al cadourilor și influențelor necorespunzătoare, dar și modalitățile de sesizare a CNA în cazul tentativei de implicare în acte de corupție și răspunderea juridică pentru lipsa integrității.

În cadrul întâlnirilor, cadrele didactice vor fi îndemnate să dea dovadă de integritate în procesul de supraveghere și evaluare a examenelor.  

CNA informează că în urma activităților de informare inițiate cu elevii și responsabilii de procesul de organizare și desfășurare a examenelor de bacalaureat, în ultimii ani se atestă o diminuare a cazurilor de corupție și o creștere a ratei de promovare a examenului de BAC.

Noutăţile partenerilor

comentarii: