Replica lui Slusari vine după ce Igor Dodon, într-un interviu pentru Noi.md, a acuzat „o indiferență ciudată în activitatea unor ministere”

„Ca să exemplific: avem chiar în această perioadă situația cu aceste accidente în număr foarte mare, cu multe decese și oameni răniți, la care s-a răspuns cu un plan total neconvingător. Cu astfel de abordări o să ne trezim nu doar că nu mai ies oamenii la vot, dar nu o să mai fie în general oameni în țară. De aceea, cred că semnalul dat de prezență redusă la vot trebuie privit ca unul prin care cetățenii condiționează acest vot de o schimbare radicala a modului în care activează clasa politică, căreia practic i se spune clar că dacă mai vrea voturile cetățenilor, trebuie sa le rezolve problemele, să se ocupe de prioritățile lor reale, nu de unele imaginate prin birouri”, a declarat Dodon.

„Ipocrizia continuă”, a fost reacția vicespeakerului Alexandru Slusari, vicepreședinte al Platformei DA.

„În 2015 prezența la vot la alegeri locale a fost de 49%. În 2019 - aproape 42 %. Dacă luăm în calcul câtă populația a fost alungată din țara în acești patru ani, precum și faptul că diaspora la acest scrutin nu a votat, putem constata că prezența din 20 octombrie a fost una destul de semnificativă. Îi amintesc dlui Dodon că, din acei 4 ani între alegeri, dânsul trei ani a deținut funcția de Președinte. Probabil că el, înainte de a afirma că oamenii vor pleca, ar trebui să ne răspundă de ce atătă lumea a plecat în mandatul lui”, a menționat Alexandru Slusari.