image
Sursa foto: foto simbol

Deputat, despre răpirea polițistului: Dezmăț în stil KGB-ist; I-au vandalizat casa și i-au speriat de moarte soția și copiii

Răpirea ofițerul de poliție Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de poliție Florești, de către persoane înarmate, cu cagule pe cap și cu inscripția ”KGB” pe haine, a început noaptea. Acestea au tăbărât în curtea casei ofițerului de poliție din Camenca, vandalizând casa și speriindu-i de moarte soția și copii minori ai acestuia. Despre aceasta a anunțat într-o postare pe pagina sa de facebook, deputatul Chiril Moțpan, membru al Comisiei parlamentare Securitate națională, apărare și ordine publică.

Deputatul mai menționează că a solicitat detalii despre acest caz de la Inspectoratul de poliție, Florești, dar șeful Inspectoratului, Valeriu Șumilă i-a solicitat un demers oficial în acest sens.

„În acel moment de groază ofițerul se afla la părinții săi din satul Sănătăuca, Florești și, alertat de vocea speriată a soției, polițistul a alergat acasă. În momentul când a intrat în curtea gospodăriei sale din Camenca, asupra lui au tăbărât bandiții KGB-ului transnistrean și, aplicând forța l-au imobilizat, l-au urcat într-un automobil de model neidentificat și au dispărut într-o direcție necunoscută”, afirmă Chiril Moțpan.

„În calitatea mea de membru al Comisiei parlamentare Securitate națională, apărare și ordine publică am solicitat, telefonic, o informație amplă despre cazul răpirii ofițerului de poliție Andrei Amarfii. Șeful IP Florești, Valeriu Șumila a refuzat, spunându-mi să fac un demers oficial către IGP al MAI. Până la această oră, o informație de maximă importanță, este dosită de publicul larg”, mai spune Chiril Moțpan

În context, deputatul a solicitat, ministrului de Interne Pavel Voicu și directorului SIS, Alexandr Esaulenco, să informeze opinia publică cu privire la circumstanțele producerii acestei infracțiuni grafe și ce măsuri se întreprind pentru eliberarea ofițerului răpit de structurile criminale de la Tiraspol.

Noutăţile partenerilor

comentarii: