image
Sursa foto: captură video

Poliția, sesizată să documenteze cazuri de agitație electorală, acte de huliganism și transportarea alegătorilor

Până la ora 11.00 poliția Republicii Moldova a fost sesizată în 14 cazuri în care se semnalau pretinse încălcări electorale.

Șase dintre cazuri se refereau la afisajele electorale, care erau amplasate în raza a 100 de metri de la secția de votare, cinci dintre cazuri confirmându-se, iar poliția a intervenit pentru a lua măsurile necesare.

De asemenea a fost sesizată poliția referitor la un caz de agitație electorală, însă faptele nu și-au găsit confirmare, susține șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliție, Marin Maxian.

Poliția a intervenit și urma sesizării a trei cazuri de transportare organizată a alegătorilor, la Dubăsari, Bender, Rezina. Oamenii legii spun că la moment se desfășoară acțiunile procesuale prestabilite de lege.

Totodată, a fost înregistrat un caz de huliganism, un caz de conflict și un caz de deteriorare a afisajului electoral.

Cu referire la informațiile aparute pe rețelele de socializare precum că la Varnița s-ar oferi 25 de dolari sau 500 de ruble pentru un vot, poliția menționează că informațiile nu sunt probate. Poliția s-a autosesizat pe marginea cazului dat, însă la solicitarea oamenilor legii, cetățenii care inițial au declarat cazurile de corupere a alegătorilor, ulterior au refuzat să prezinte probe și să depună declarații în scris.

Poliția îndeamnă cetățenii să semnaleze cazurile de corupere a alegătorilor și să coopereze cu Poliția.

Briefingul poate fi urmărit aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: