„Din mai multe informații parvenite în adresa noastră, PD-ul a demarat „operațiunea autobuzul”, ceea ce prevede aducerea forțată și organizată a persoanelor din teritoriu. Se vehiculează informații că ar fi presați și intimidați să participe la manifestație mai ales funcționarii publici, bugetarii, directorii instituțiilor de învățământ să organizeze elevii etc.”, se arată scris într-o postare publicată pe Facebook de organizația Occupy Guguță.

Amintim că Partidul Democrat se pregătește să desfășoare o „întrunire social-politică” în scuarul din fața Parlamentului și din fața Președinției, rezervând acest spațiu pentru perioada 5 - 9 iunie, orele 8.00 - 23.00. Potrivit unei dispoziții semnate de viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, cei de la PD urmează să instaleze o scenă, să aducă aparataj de sonorizare, bannere, tomberoane și blocuri sanitare.

Mai multe surse Jurnal.md ne-au comunicat duminică că la ședința activului PD, care a avut loc la complexul Vatra, s-a convenit ca pe 5 iunie să fie aduși 50.000 de oameni care să înconjoare Parlamentul și să forțeze deputații să-l voteze pe șeful PD, Vladimir Plahotniuc, în funcția de prim-ministru.