image
Sursa foto: border.gov.md

Mărfuri fără acte de proveniență în valoare de 500 mii de lei au fost reținute de către serviciile specializate ale vămii

Polițiștii de frontieră din Direcția regională nord au reținut două mijloace de transport, ticsite cu mărfuri de larg consum fără acte de proveniență. În timpul acțiunilor poliției, unul din autovehicule a fost stopat forțat, iar al doilea a fost identificat abia după o oră de căutări.

La 18 august, un echipaj mobil al Direcției regionale a identificat pe traseul Lipcani-Corjeuți două microbuze despre care au fost informați că ar fi implicate în transportul ilicit de mărfuri.

La solicitarea polițiștilor de frontieră de a se opri, șoferii nu s-au conformat, continuându-și deplasarea cu mare viteză. În aceste circumstanțe, unul dintre cele două autovehicule a fost stopat forțat, iar al doilea a reușit să se ascundă într-o direcție necunoscută. După mai bine de o oră de căutări, în jurul orei13:00, reprezentanții Direcției au stabilit locul stocării bunurilor, transportate de al doilea microbuz.

La examinarea sacilor s-a constatat că aceștia erau plini cu îmbrăcăminte, valoarea estimativă fiind de jumătate de milion de lei. Șoferul unui microbuz, legitimată ca locuitoare a satului Colicăuți, raionul Briceni, nu a putut prezenta documente confirmative pentru bunurile depistate.

În continuare polițiștii de frontieră investighează cazul sub toate aspectele legale, cu acumularea probelor și elucidarea circumstanțelor provenienței mărfurilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: