image
Sursa foto: ini.md

VIDEO: Momentul în care membrii unei grupări criminale sunt reținuți de mascați în plină stradă

Polițiștii au reținut o grupare specializată în fabricarea și punerea în circulație a cardurilor și a altor metode de plată false. Bănuiții au fost filați timp de un an.

Capul grupării este un bărbat de 33 de ani, din municipiul Chișinău, iar împreună cu alți 4 indivizi, cu vârstele cuprinse între 22 și 35 de ani, falsificau carduri cu ajutorul unor tehnologii. Acesta primea din afara țării informație de pe cardurile persoanelor fizice care dețin conturi bancare cu mijloace bănești de proporții.

Ulterior, informația era imprimată sau stocată pe alte benzi (clonuri), iar prin diferite scheme frauduloase sustrăgeau bani de pe conturile persoanelor terțe.

Forțele de ordine au efectuat 25 de percheziții la domiciliile suspecților. Într-un apartament au fost găsite instalate utilajele speciale de clonare a cardurilor. Din domiciliul unui bănuit au fost ridicate peste 23.000 de euro, 950 de dolari SUA și 13.000 de lei.

Cinci persoane, inclusiv și organizatorul, au fost reținute. Pe numele lor, a fost deschis un dosar penal. Suspecții au fost reținuți pentru 30 de zile

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: