image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roscovanu

Scandal la Parlament: Un aviz al CNA a dispărut de pe site-ul Parlamentului; Greceanâi: „Poate e o greșeală tehnică”

Avizul CNA la proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova a dispărut de pe site-ul oficial al Parlamentului.

Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Radu Marian. În replică, Secretariatul Parlamentului l-a acuzat pe deputat de dezinformare, afirmând cu nici nu a fost un raport al CNA pe marginea acestui proiect.

„Poate e o greșeală tehnică, nu cred că putea ceva să dispară. Spre marea mea rușine eu le citesc fizic”, a comentat speakerul Zinaida Greceanâi, cerând intervența șefului Direcției Juridice.

„Nu e responsabilitatea Direcției Juridice”, a spus Ion Creangă.

„Nu suntem la curent cu ce a dispărut. Pentru noi tot este o surpriză”, a spus și Secretarul General al Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Albu.

„La acest proiect nu a fost prezentat aviz de la CNA, e o dezinformare această declarație”, a adăugat Albu ulterior.

Precizăm că, anterior, CNA a dat aviz negativ proiectului cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit expertizei, implementarea acestui proiect constituie „un pericol iminent la adresa orânduirii sociale și bazele statalității R. Moldova” și presupune cheltuieli suplimentare considerabile din bugetul de stat.

avizaviz

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: