image
Sursa foto: Profimedia Images

Ce cred britanicii despre Harry și Meghan Markle, după acuzațiile rasiste la adresa Casei Regale

Popularitatea lui Harry și Meghan este în continuă scădere în Marea Britanie după interviul pe care cei doi l-au acordat realizatoarei Oprah Winfrey, în care acuză Casa Regală de rasism, arată un sondaj publicat vineri, transmite Digi24. 

Mulți dintre britanici n-au privit cu ochi buni dezvăluirile făcute de ducii de Sussex și potrivit sondajului realizat de YouGov, popularitatea acestora nu a fost niciodată mai mică, relatează Reuters. 

În timpul interviului difuzat duminica trecută, Meghan Markle a spus, printre altele, că și-a dorit să-și ia viața, iar cererile sale de ajutor în ceea ce privește depresia au fost ignorate, pe motiv că ar putea afecta imaginea Casei Regale. Mai mult, soția prințului Harry a relatat că un membru al familiei, fără a-i da nume, a întrebat cât de închisă la culoarea ar putea fi pielea fiului lor, Archie.

Interviul a aruncat monarhia britanică în cea mai mare criză din acest secol. Potrivit sondajului YouGov, statutul celor doi membri ai familiei a avut, de asemenea, de suferit. S-a constatat că 48% dintre cei 1.664 de respondenți au avut o atitudine negativă la adresa lui Harry, comparativ cu 45%, care nu s-au arătat deranjați de dezvăluiri. Este pentru prima dată când ratingul său a fost preponderent negativ. 

În ceea ce o privește pe Meghan Markle, doar 3 din 10 britanici au avut o viziune pozitivă asupra sa. Un procent de 58% aveau o opinie negativă legată de spusele ducesei în cadrul interviului acordat realizatoarei americane Oprah. 

Potrivit sondajului, a existat o divizare între generații, majoritatea celor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani plăcându-i pe Harry și Meghan, iar cei peste 65 de ani au spus că au sentimente negative față de ei.

Pentru Prințul Charles, tatăl lui Harry și moștenitorul tronului regal, sondajul a arătat că 42% au acum o viziune negativă asupra sa, comparativ cu 49% cu o opinie pozitivă. Asta în comparație cu regina, în vârstă de 94 de ani, care este plăcută de 80% dintre britanici, dar și fratele mai mare al lui Harry, prințului William și soția sa, Kate, care ramân populari pentru trei sferturi dintre respondenți.

Un sondaj separat, efectuat parțial înainte de difuzarea interviului în Marea Britanie, arată că sprijinul pentru monarhie în ansamblu a fost în mare parte neschimbat, 63% susținând instituția și 25% dorind un șef de stat ales.

Interviul dat de ducii de Sussex a produs un scandal imens discutat și dezbătut de presa pe ambele maluri ale Atlanticului. Cei doi au discutat despre viața în cadrul Casei Regale britanice.

În cadrul interviului urmărit de aproximativ 11,1 milioane de britanici, ducii de Sussex au acuzat Casa Regală de Windsor de rasism și indiferență. Conform susținerilor acestora, un membru al Casei Regale s-ar fi întrebat „cât de închisă ar urma să fie pielea” fiului lor, Archie.

Meghan Markle a mărturisit că a avut gânduri suicidare din cauza presei, dar familia regală nu i-a permis să primească ajutor în acele momente dificile pentru sănătatea sa mintală. În interviul de două ore difuzat duminică noapte la postul american de televiziune CBS, soția prințului Harry spune că a fost victima unei adevărate campanii de denigrare, în fața căreia Casa Regală nu a protejat-o.

De altfel, prinţul Harry a afirmat că niciun membru al familiei regale nu a vorbit despre articolele rasiste referitoare la Meghan. „M-a durut”, a mărturisit el.

„Pur şi simplu nu mai voiam să fiu în viaţă. Şi acestea au fost gânduri constante, terifiante, reale şi foarte clare”, i-a spus cu ochii în lacrimi ducesa de Sussex realizatoarei Oprah Winfrey. „Am spus că trebuie să merg undeva pentru a primi ajutor. Am spus că nu mă simţisem aşa niciodată. Mi s-a spus că nu pot, că nu ar fi bine pentru instituţie”, a adăugat Meghan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: