image
Sursa foto: poliția.md

Vindeau droguri pe Telegram: Cinci persoane din capitală, reținute în urma a 14 percheziții // VIDEO

Activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online a fost destructurată de oamenii legii. În acest sens au foste efectuate 14 percheziții și reținute cinci persoane, toți membri ai grupării.

Indivizii au vârstele cuprinse între 20 și 27 de ani și aveau rol de curier, operator și organizator. Aceștia erau domiciliați temporar pe teritoriul municipiului Chișinău, informează poliția. Acțiunile de reținere au fost realizate cu suportul angajaților Brigăzii cu Destinație specială „Fulger”. Activitatea ilegală a grupării a fost documentată pe parcursul a două luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

„Liderii au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram, astfel, utilizatorii aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 10 000 de lei din realizarea drogurilor. De asemenea, organizatorii și administratorii acestei rețele racolau persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri. Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului”, precizează poliția printr-un comunicat de presă.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri tip PVP (sare) cu masa totală de peste 400 gr, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 3000 de pachețele de tip Zip-lock, care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor și cântare electronice la scara mică.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 240.000 de lei. Un gram de PVP era vândut la prețul de 600 de lei. Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, indivizii riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: