image

OMS analizează posibilitatea introducerii „paşapoartelor de vaccinare” pentru călătorii internaționale

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va analiza în scurt timp posibilitatea folosirii de certificate sau “paşapoarte de vaccinare” pentru călătoriile internaţionale, scrie Interfax. Anunțul a fost făcut de expertul departamentului de imunologie de la biroul european al instituţiei, Oleg Beneș.

„Odată cu apariţia vaccinurilor eficiente şi sigure împotriva coronavirusului, OMS studiază temele legate de vaccinarea călătorilor internaţionali. Am dori să amintim că folosirea unui certificat internaţional este o chestiune reglementată prin normele medicale şi sanitare”, a menţionat Beneș, citat de DCNews.ro.

Potrivit lui, acest subiect „se află pe agenda Comitetului Internaţional pentru reglementări medicale şi sanitare”.

Expertul a menționat că sunt analizate aspectele ştiinţifice, juridice şi etice ale acestei iniţiative. OMS lucrează în prezent pe trei domenii: recomandarea de vaccinare pentru persoanele care intenţionează să călătorească,acolo unde este posibil, adoptarea de către ţări a unor restricţii sau cerinţe de vaccinare pentru persoanele care călătoresc şi schimbul de informaţii între ţări cu privire la procesul de vaccinare.

comentarii: