image
Sursa foto: Profimedia

Scenariu sumbru pentru Juventus după acuzațiile de evaziune fiscală! Un avocat italian face anunțul: "E posibil"

Juventus traversează din nou o perioadă extrem de dificilă, după scandalul Calciopoli din 2006.

Întreaga conducere executivă a formației din Torino și-a dat demisia după o anchetă în care clubul este acuzat de evaziune fiscală de 200 de milioane de euro.

Într-o intervenție la Rai Uno, un avocat italian, Mattia Grassani, specialist în spețe de evaziune fiscală în lumea sportului, le-a dat o veste teribilă fanilor lui Juventus.

Acesta a anunțat că retrogradarea clubului este o variantă plauzibilă, care poate deveni realitate.

"Acestea sunt cele mai grave acuzații din istoria clubului. Retrogradarea este posibilă. Formația este suspectată că și-a mărit artificial veniturile pentru a crea o balanță financiară", a spus Grassani.

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport susțin că în ”vistieria” echipei care a luat titlul de nouă ori consecutiv, în perioada 2012-2020, s-a descoperit o ”gaură” în valoare de 34 de milioane de euro.

Anchetatorii au mai aflat că șapte milioane de euro ar fi rezultat în urma unor tranzacții cu Atalanta, sumă care nu ar fi fost niciodată bugetată.

Italienii spun că acești bani ar fi reieșit de pe urma ”operațiunilor Romero - Demiral și achiziționării lui Kulusevski”.

De asemenea, procurorii vor să știe cu exactitate ce s-a întâmplat și cu acea sumă de 19 milioane de euro, promisă de Juventus lui Cristiano în perioada pandemiei de Covid-19.

Juve i-ar fi promis starului portughez că îi va plăti 17 milioane de lire sterline (19.63 milioane de euro), cu toate că oficialii stabiliseră cu jucătorii anumite reduceri salariale în perioada izolării, timp de 4 luni, începând cu martie 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: