image
Sursa foto: Reuters

SUA: Trump anunţă că va suspenda temporar imigraţia pentru a proteja locurile de muncă

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că va suspenda temporar imigraţia către Statele Unite printr-un ordin executiv pentru a proteja locurile de muncă ale americanilor în contextul epidemiei provocate de noul coronavirus, transmit AFP, Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

În lumina atacului din partea Inamicului Invizibil, ca şi a nevoii de a proteja locurile de muncă ale Marilor noştri Cetăţeni Americani, voi semna un Ordin Executiv pentru suspendarea temporară a imigraţiei în Statele Unite', a transmis preşedintele american pe Twitter.

Trump nu a dat alte detalii despre modul în care va fi aplicată această măsură şi nici pentru cât timp.

În jur de 22 milioane de americani şi-au pierdut locurile de muncă din cauza consecinţelor economice ale epidemiei, care a ucis peste 42.000 de persoane în SUA, din 766.660 de cazuri de infectare confirmate.

Anunţul lui Trump a atras imediat critici din partea unor democraţi, care l-au acuzat pe preşedinte de crearea unei distrageri a atenţiei de la ceea ce ei consideră a fi un răspuns lent şi insuficient la criza coronavirusului.

'În timp ce ţara noastră se luptă cu pandemia, în timp ce angajaţi îşi pun vieţile în pericol, preşedintele îi atacă pe imigranţi şi dă vina pe alţii pentru propriile sale greşeli', a reacţionat pe Twitter senatoarea democrată Amy Klobuchar, fostă candidată în alegerile primare.

Imigraţia a fost oricum în cea mai mare parte oprită în urma restricţiilor la frontiere şi a interzicerii zborurilor pe fondul pandemiei.

SUA au suspendat la mijlocul lui martie toate serviciile obişnuite de acordare a vizei, atât pentru imigranţi, cât şi pentru non-imigranţi, în majoritatea statelor lumii, o măsură care a afectat potenţial sute de mii de persoane.

Misiunile consulare americane au continuat să ofere servicii de vize de urgenţă acolo unde a fost posibil, iar un responsabil din Departamentul de Stat a declarat la sfârşitul lui martie că SUA sunt pregătite să colaboreze cu persoane identificate deja ca fiind eligibile pentru diferite tipuri de vize, inclusiv cele pentru profesii medicale. Administraţia a anunţat recent o relaxare a regulilor pentru a permite venirea de muncitori agricoli pe baza vizei temporare H2A pentru a-i ajuta pe fermieri la strângerea recoltelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: