image
Sursa foto: jurnal.md

Munteanu și Slusari, replică lui Lazăr: „Avocatul lui Șor are tupeu să țină lecții de economie după dezastrul lasat în 2013”

Președinții comisiilor parlamentare de anchetă, Igor Munteanu și Alexandru Slusari, au venit cu replici la acuzațiile lansate astăzi de fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr, care i-a amenințat cu judecata.

Comisia de anchetă privind privatizările respinge acuzațiile lui Lazăr și spune că nu au făcut publice nume sau învinuiri, acest fapt revenindu-le organelor de anchetă judiciară la finalizarea anchetelor.

„Domnul Valeriu Lazăr se arată îngrijorat de faptul că Comisia își exercită misiunea și a transmis materialele organelor de anchetă. Suntem de acord cu opinia precum că „nu este plăcut pentru nimeni să devină obiectul unor investigări penale”. Este aceeași senzație de indignare, probabil, ca și în cazul cetățenilor ce au fost sărăciți peste noapte de către anumite grupări criminale”, se arată în declarația președintelui comisiei, Igor Munteanu.

Președintele Comisiei de anchetă consideră calomnioase și iresponsabile declarațiile făcute de Valeriu Lazăr și-i sugerează să fie cooperant și să depună mărturii organelor de anchetă penală la momentul solicitării acestora.

La rândul său, președintele comisiei privind frauda bancară, Alexandru Slusari, îi sugerează lui Valeriu Lazăr să păstreze banii pentru „avocați în cadrul unor procese penale pentru activitatea sa „fructuoasa” în 2013”.

„Azi a ieșit la rampă avocatul lui Șor, Valeriu Lazăr. Omul are tupeu să ne facă lecții de economie după dezastrul lasat în urma sa. El știe precis că în 2013 un interes sporit față de concesionarea Aeroportului au avut companiile renumite occidentale. Însă concursul a fost aranjat și corectat din mers pentru un singur personaj - Ilan Șor, care în paralel deja ciuruia BEM, cedat tot cu contribuția Ministerului Economiei. Sub semnătura lui Lazăr, Aeroportul a zburat în offshore”, a menționat Alexandru Slusari.

„Înțeleg ca Valeriu Lazăr nu duce lipsă de bani. Dar sfatul mei ca el să nu-i piardă în judecăți cu deputați, care sunt abilitați să vina cu aprecierea politică a acțiunilor sau inacțiunilor marelui economist, Lazăr. Mi se pare că ar fi mai oportun ca el să pregăteasca bani pentru avocați în cadrul unor procese penale pentru activitatea sa „fructuoasă" în 2013”, a mai spus Alexandru Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: