image
Sursa foto: mfa.gov.md

Ambasadorul Republicii Moldova la București, chemat la covor din cauza declarațiilor denigratoare ale lui Chicu

Ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, a fost convocat astăzi la sediul Ministerului Afacerilor Externe al României, în legătură cu declarațiile denigratoare ale premierului Ion Chicu la adresa României.

Tot astăzi, și ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a avut o discuție telefonică directă cu ministrul de Externe, Oleg Țulea.

Totul după ce premierul Ion Chicu a adresat jigniri grave României, deranjat fiind de criticile europarlamentarului român Siegfried Mureșan referitor la modul în care guvernarea de la Chișinău implementează reformele și gestionează criza provocată de COVID-19.

Chicu a publicat pe pagina sa de facebook un mesaj denigrator la adresa României și mai ales a europarlamentarilor români, despre care a spus că ar fi „băiețași oploșiți prin structurile europene”, „ratați”, care „nu au realizat nimic în viață și în țară”. Premierul a ținut să spună că România „geme de cea mai mare corupție din Europa”.

Afirmațiile lui Chicu au stârnit reacții dure, iar Ministerul de Externe de la București a calificat declarațiile drept „inadecvate”, „inacceptabile” și o „lipsă profundă de respect”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: