image
Sursa foto: Profimedia

Dorit de Xavi la Barcelona, Bernardo Silva are liber să plece de la Manchester City! Suma cerută în schimbul său

Bernardo Silva (28 de ani) a fost unul dintre jucătorii doriți de Xavi (42 de ani) la Barcelona în această vară, însă mijlocașul celor de la Manchester City a decis să continue, cel puțin pentru acest sezon, la actuala formație.

Deși Guardiola a declarat în mai multe rânduri că Bernardo este un fotbalist extrem de important în angrenajul echipei sale, conducerea celor de la Manchester City ia în calcul să renunțe la portughez. Concret, "cetățenii" sunt gata să accepte un transfer al mijlocașului, în cazul în care primesc 90 de milioane de euro în schimbul său, anunță Daily Mail.

"Voi rămâne la Manchester City. Nu am primit nicio ofertă. Eu stau la Manchester, aici sunt fericit și decizia a fost luată”, spunea Bernardo Silva, la începutul lunii august, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano.

Guardiola a declarat că apreciază foarte mult incursiunile lusitanului, în momentele dificile ale jocului, când mulți dintre jucători, de obicei, au tendința de a nu-și asuma.

Ibericul consideră că Bernardo Silva este exponențial echipei, în acest moment, și că nu și-ar dori ca acesta să părăsească ”corabia”, chiar dacă există un interes major pentru el de la Barcelona.

”Sunt fericit că Bernardo a devenit un jucător câștigător. Desigur, cele mai importante momente au fost ale lui Erling. Dar nu putem uita ce a făcut Bernardo, golul marcat și fazele create în partea dreaptă în repriza secundă. Ceea ce mă uimește la Bernardo este că atunci când jocul merge prost, face un pas înainte, îi place să joace în această situație. Se simte confortabil cu asta.

Unii jucători pot da înapoi și el face un pas înainte. De aceea este de neînlocuit pentru noi...Este atât de important pentru noi, pentru că poate juca în patru sau cinci poziții. Și nu este vorba doar de ceea ce face pe teren, ci și în afara lui, în vestiar. Îl vreau atât de mult aici.

Ceea ce este important este că este un tip drăguț, cu picioarele pe pământ. Suntem complet îndrăgostiți de el. Nu sunt doar goluri, ci cât de fericit este. Îi văd comportamentul și limbajul corpului. Acord atenție limbajului corpului jucătorilor și întotdeauna al lui este în poziția corectă. El este mereu acolo, încurajând jucătorii, depunând un efort incredibil”, a declarat Pep Guardiola, conform ”Daily Mail”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: