Ședința a fost prezidată de către prim-ministrul Maia Sandu care a menționat că, în primul rând, urmează a fi efectuată expertiza blocului adiacent și a altor clădiri din localitate, care, la fel, ar putea prezenta pericol. Clădirea avariată va fi demolată în regim de urgenţă.

În același timp, membrii Comisiei au examinat soluțiile pentru compensarea pierderilor locatarilor care au rămas fără apartamente.

„Am stabilit cu colegii de la alte ministere să se facă evaluarea necesităților, să se calculeze cât ar costa o locuință în localitatea respectivă, așa, încât să putem să adoptăm în regim de urgență asistența financiară pentru cei care au avut de suferit”, a declarat Maia Sandu.

Specialiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai altor subdiviziuni specializate din cadrul MAI continuă și în prezent lucrările necesare la fața locului, pentru deblocarea situației. Aceștia au reușit demontarea plăcilor de beton care atârnau de pe blocul avariat și prezentau pericol.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie a avut loc prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit cu 9 etaje din orașul Otaci, Ocnița. Victime nu au fost înregistrate, oamenii fiind evacuați înainte de producerea accidentului.