image
Sursa foto: Sputnik.md

Cum explică Andrian Candu faptul că 70% din cetățenii RM nu văd că „lucrurile merg spre bine”

După ce a oripilat opinia publică declarând, la postul public de televiziune, că „numai orbul poate să spună că lucrurile nu se mișcă spre bine” în RM, președintele Parlamentului, Andrian Candu, are și o explicație pentru faptul că sondajele arată altceva.

Or, 70 la sută dintre moldoveni consideră că țara merge într-o direcție greșită.

„Durează mai mult să recuperezi din încrederea oamenilor după ce ei își pierd speranța și ajung să fie dezamăgiți după criza financiar-bancară care a generat foarte multă nemulțumire în 2015. Vă aduc aminte că în ianuarie 2016, atunci când PD şi-a asumat responsabilitatea pentru guvernare, procentul nemulţumiţilor era peste 90 la sută. Faptul că sunt astăzi 70 la sută, totuşi există 20% care sunt mai fericiţi decât în perioada anterioară”, a declarat Candu în cadrui unei conferințe de presă în care a prezentat bilanţul activităţii Parlamentului în sesiunea de primăvară 2018.

„Dacă e să vorbim despre viaţă mai bună, bineînţeles, asta e o chestie mai relativă, fiecare dintre noi consideră o viaţă mai bună diferit”, a adăugat Candu.

La capitolul „realizări” ale actualei guvernări, speakerul a vorbit despre „60 de mii de noi locuri de muncă, create în anul 2017”, despre reforma sistemului de pensii, despre creșterea investițiilor străine, despre drumuri, tichete de masă, dar și Prima Casă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: