image
Sursa foto: npr.org

Paul McCartney a revenit în fruntea topurilor americane după 36 de ani

Cel mai recent material discografic lansat de Paul McCartney, "Egypt Station", este primul album solo al fostului membru al trupei The Beatles care debutează pe prima poziţie în topul Billboard 200 în ultimii 36 de ani, potrivit publicaţiei muzicale americane.

"Egypt Station" l-a readus pe Paul McCartney pe primul loc în clasamentul american pentru prima dată după ce albumul său "Tug of War", din 1982, realiza aceeaşi performanţă, scrie Mediafax.

Vânzările noului material discografic au depăşit aşteptările în prima săptămână de după lansarea de pe 7 septembrie, nu mai puţin de 153.000 de unităţi fiind înregistrate în acest interval. Din această cifră, 147.000 au fost albume în format tradiţional.

Clasamentul Billboard 200 grupează cele mai populare albume ale săptămânii în Statele Unite ale Americii, luând în considerare vânzările de materiale discografice şi piese de pe acestea, precum şi difuzările online. Debutul albumului "Egypt Station" pe prima poziţie a clasamentului va fi confirmat marţi, odată cu anunţul oficial al revistei Billboard.

"Egypt Station" este cel de-al optulea album cu care McCartney ajunge pe prima poziţie în clasamentul Billboard 200. Succesul de vânzări înregistrat de muzician a împins pe locul al doilea albumul lui Eminem "Kamikaze".

Paul McCartney a fost basistul trupei The Beatles între anii 1960 şi 1975, când a ajuns cea mai importantă formaţie muzicală din istorie. Piesele pe care le-a semnat împreună cu John Lennon au rămas în istorie. În 1997, McCartney a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, iar, în prezent, este unul dintre cei mai bogaţi muzicieni din lume, averea sa fiind estimată la 1,2 miliarde de dolari. Pe 7 septembrie a lansat "Egypt Station", al 18-lea album solo pe care îl semnează.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: