image
Sursa foto: jurnal.md

Ex-directorul AAC, demis în timpul Guvernului Sandu, a fost repus în funcție printr-o hotărâre de judecată

Octavian Nicolaescu, fostul Director al Autorității Aeronautice Civile, demis la data de 15 octombrie 2019, a fost repus în funcție printr-o hotărâree a Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani.

Hotărârea este cu executare imediată începând cu 21 ianuarie. „Dl. Nicolăescu iși va continua parcursul profesional, contribuind la dezvoltarea continuă a domeniului care i-a fost încredințat să îl gestioneze și să asigure desfășurarea activării tuturor agenților aeronautici în siguranță”. se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Directorul și directorul adjunct al Autorității Aeronautice Civile, Octavian Nicolaescu și Vladimir Gorea, au fost suspendați din funcție în septembrie 2019, în timpul Guvernului Sandu.

Anterior, PAS l-a acuzat pe Octavian Nicolaescu că a admis ani la rând acumularea datoriilor de către Avia Invest. Totodată, formațiunea a precizat că acesta a fost demis de Guvernul Sandu anume pentru că a emis decizia privind reeșalonarea datoriilor Avia Invest.

Nicolaescu a respins acuzațiile și a declarat că a fost numit în funcția de director al AAC în octombrie 2018, când datoriile date erau deja formate, din cauza conducerii precedente.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: