image
Sursa foto: Vorniceni/facebook

Satul Vorniceni sărbătorește astăzi 600 de ani; Este unul dintre cele mai vechi sate din Republica Moldova

Astăzi satul Vorniceni din raionul Strășeni sărbătorește jubileul de 600 de ani de la prima atestare. Din cauza pandemiei care s-a abătut peste RM, primarul localității, Vasile Tofan și-a felicitat consătenii prin intermediul unui video plasat pe rețelele sociale.

Conform datelor istorice satul Vorniceni este unul dintre cele mai vechi din Republica Moldova, fiind atestat în anul 1420. O localitate care păstrează și astăzi obiceiuri și tradiții străvechi și în care activează ansamblul folcloric Rotunda, înființat în 1998, participant și laureat a numeroase concursuri naționale și internaționale; fanfara satului, înființată în 2004 numără nouă membri și este prezentă la toate manifestațiile din comunitate și din republică.

Astăzi Vorniceniul sărbătorește jubileul de 600 de ani de la prima atestare a localității.

Într-un video postat pe rețele de socializare, primarul Vasile Tofan și-a felicitat pe consătenii cu ocazia frumoasei aniversari.

„Stimați consăteni, satul nostru de a lungul anilor prin nativii săi a generat și a produs o mulțime de personalități de ce mai înaltă valoare. Aici s-au născut scriitori, politicieni, aviatori, militari, oameni de știință cu titluri distincte în diferite domenii învățământ, medicină, cultură, tehnologii informaționale și altele. Avem artiști ai poporului, avem un candidat la premiul Nobel. Sunt mândru că m-am născut la Vorniceni, sunt nespus de bucuros că împreună cu dvs avem onorabila ocazie să trăim aceste frumoase clipe de aniversare. Vreau să vă felicit cu prilejul acestei nobile vârste de 600 de ani a localității noastre și să vă îndemn să o iubiți, să optați pentru dezvoltarea și prosperarea ei, să menținem și promovăm imaginea acestui frumos colț de rai pe care l-am moștenit de la vrednicii noștri înaintași pentru al transmite urmașilor noștri pentru dăinuire în veșnicie. La mulți ani Vorniceni”, primarul localității, Vasile Tofan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: