image
Sursa foto: azernews.az

O misiune a FMI va purta discuții, de la distanță, cu autoritățile de la Chișinău

Echipa de experţi a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, va purta, în 19 - 27 octombrie, discuții cu autoritățile Republicii Moldova la distanță, din sediul FMI la Washington.

„Scopul misiunii este de a realiza exercițiul regulat de colectare a informației privind evoluțiile economice recente, a se informa referitor la implementarea angajamentelor asumate în contextul programului agreat cu autoritățile la nivel de experți, care urmează a fi susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanţare extinsă (EFF), precum și a discuta politicile promovate de autorități în vederea menținerii stabilității macroeconomice și bugetare, inclusiv în contextul bugetului pentru anul 2021”, se anunță într-un comunicat al FMI.

Amintim că o echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ruben Atoyan, a purtat din sediul FMI la Washington discuții la distanță cu autoritățile Republicii Moldova privind un nou program economic susținut de FMI. Negocierile au avut loc în perioada 7 - 24 iulie, 2020.

La finele consultărilor, Ruben Atoyan a declarat că misiunea FMI și autoritățile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de experți privind programul de reforme economice care va fi susținut printr-un acord pe trei ani, în valoare de 558 de milioane de dolari SUA.

Citeşte mai mult despre

FMI

Noutăţile partenerilor

comentarii: