image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Dodon spune de ce anterior declara sus și tare că nu vrea un premier propus de transfugi și Șor, dar s-a răzgândit

Dacă anul trecut, atunci când încă era președinte, Igor Dodon spunea că nu va accepta nici în ruptul capului un candidat la șefia Guvernului propus de Partidul Șor și transfugi, astăzi liderul PSRM nu vede nicio problemă și îi cere Maie Sandu să desemneze candidatul propus de PSRM-Șor.

„Situația de criză cere și decizii extraordinare. Atunci când țara arde trebuie să o salvăm. Atunci când mor în fiecare zi câte 20-30 de persoane din cauza Covid, noi ce trebuie să facem? Să ne ascundem după deget,? Da, trebuie să revedem unele lucruri, da trebuie să ne așezăm și să găsim soluții”, a declarat astăzi Igor Dodon, întrebat de ce s-a răzgândit între timp și a format o majoritate parlamentară cu Partidul Șor și deputați transfugi.

Igor Dodon

Iată ce declara Igor Dodon în august 2020:

„Cum se face majoritatea parlamentară: nu stați toți la Candu sau la Șor în cabinet și semnați candidatura. Mergeți în plenul Parlamentului și declarați că eu, Maia Sandu, eu, Andrei Năstase, fac coaliție cu Candu și Șor și anunț majoritate parlamentară. Pe urmă desemnați candidatura și eu decid ce fac. Vă spun deodată că nu o să accept candidatura prim-ministrului înaintată de transfugi. Nu vreau ca în fruntea Guvernului să vină un om al lui Plahotniuc, numit de Șor și Candu, chiar dacă Maia Sandu și Andrei Năstase o să se culce sub ei, eu nu voi accepta. Nu vă place – referendum”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: