image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roscovanu

Chicu a tăiat din lista celor care urmau să primească 16 mii de lei după ce s-au infectat la locul de muncă

Premierul Ion Chicu a cerut ca 32 de persoane care urmau să primească indemnizația unică de 16 mii de lei, după ce s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă, să fie excluși din listă.

Chicu a făcut solicitarea la ședința Guvernului, în cadrul examinării proiectului privind alocarea mijloacelor financiare în acest sens.

Proiectul prevedea alocarea indemnizației unice pentru 18 persoane angajate în sistemul Ministerului Justiției, opt persoane - la Ministerul Apărării, șase persoane - la Serviciul de Protecție și Pază de Stat și 320 de persoane din instituții bugetare și instituții medico-sanitare publice din subordinea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și autorităților publice locale.

„De ce statul trebuie să achite câte 16 mii de lei acestor persoane? Sunt unele primării care au ignorat cu nerușinare regulile sanitare. Dacă nu e pregătită argumentarea, dovada că s-au contaminat în exercițiul funcției, propun să aprobăm doar pentru cei 320 de angajați din sistemul medico-sanitar. Pentru ceilalți, suplimentar vă rog să venim cu modul și în ce circumstanțe s-au contaminat”, a menționat Ion Chicu.

Proiectul prevedea alocarea a 5,6 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: