image
Sursa foto: msmps.gov.md

Zeci de puncte de vaccinare au fost deschise în incinta centrelor comerciale din țară sau în preajma acestora

Zeci de puncte de vaccinare au fost deschise în incinta centrelor comerciale din țară sau în preajma acestora. Acțiunea face parte din Săptămâna Imunizării, organizată de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF Moldova, Banca Mondială și alți parteneri. Pe parcursul acestei săptămâni și în perioada imediat următoare, autoritățile din sănătate își propun să organizeze mai multe evenimente pentru a încuraja oamenii să meargă la vaccinare.

Punctele de vaccinare au fost organizate în 3 rețele de supermarketuri din țară și 2 mall-uri din capitală. Cetățenii se vor putea imuniza fără programare prealabilă, doar în baza buletinului de identitate.

Totodată, în contextul Săptămânii Imunizării, toate centrele de vaccinare din țară vor activa în regim extins, inclusiv în zilele de weekend. În localitățile din raioanele Telenești și Râșcani se va desfășura Campania „Vaccinează-te în satul tău!”, iar în alte 170 de localități din raioanele Anenii Noi, Cahul, Călărași, Drochia, Fălești, Ungheni, Ialoveni, Sângerei, Orhei, Leova, Hâncești, Glodeni, Florești, Fălești, Căușeni, Cimișlia, Cantemir, Criuleni, Briceni vor fi organizate echipe mobile de vaccinare în zilele de weekend.

Prin intermediul Î.S. „Poșta Moldovei”, 200 de mii de scrisori informative privind vaccinarea împotriva COVID-19 vor fi expediate în localitățile cu cea mai mică rată de imunizare. Totodată, abonații companiilor de telecomunicații Moldcell, StarNet și Moldtelecom vor recepționa mesaje de informare și îndemn la vaccinare, iar prin intermediul punctelor și centrelor de vaccinare vor fi repartizate 400 de mii de pliante informative despre importanța imunizării.

Totodată, Ministerul Sănătății a anunțat că în săptămâna 42 (18.10 – 24.10.2021) au fost înregistrate 11.470 de cazuri de COVID-19, dintre care 79,5% în rândul persoanelor nevaccinate. Incidența în ultimele 7 zile a constituit 308 cazuri la 100 de mii de locuitori, fiind înregistrată o creștere de 16% comparativ cu săptămâna precedentă.

Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 1.911.890 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Vaccinarea împotriva COVID-19 este gratuită și recomandată de toate instituțiile de sănătate la nivel național și internațional, fiind o metodă eficientă pentru a opri pandemia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: