image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

FOTOREPORTAJ: Muzeul Național de Etnografie organizează un Târg al Meșterilor Populari de Ziua Muzeelor

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală desfășoară un Târg al Meșterilor Populari, care are loc azi și mâine, 15 mai, în curtea Muzeului.

Târgul are drept scop promovarea meșteșugurilor tradiționale, a meșterilor populari și a patrimoniului muzeal, fiind dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor, care se desfășoară, în acest an, cu genericul Forța Muzeelor.

La Târg participă cunoscuți meșteri populari din toate domeniile: ceramiști, lemnari, țesători, pielari, meșteri ce împletesc fibre vegetale, confecționează salbe și instrumente muzicale.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, de la începutul colectării pieselor etnografice, a pus accent pe colecții ce reflectă ocupațiile de bază ale societății umane și cultura tradițională de pe teritoriul Basarabiei, iar mai târziu a Republicii Moldova. În acest context, colaborarea perpetuă cu meșterii populari, care a devenit o tradiție la Muzeu, oferă atât posibilitatea tinerilor meșteri să cunoască tradiția, cât și Muzeului să completeze permanent colecția etnografică.

În contextul Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor, Muzeul deschide larg ușile pentru o colaborare fructuoasă cu meșterii populari ce practică diferite genuri de artizanat, pentru redescoperirea, recunoașterea și valorificarea patrimoniului cultural material și imaterial .

ss
ss
ss
ss
ss
ss
ss
ss
ss
ss
ss
ss
ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: