image
Sursa foto: mai.gov.md

De Paște, în localitățile care se află în regim de carantină intrarea va fi strict interzisă

În aceste zile angajații INP vor intensifica patrularea și vor avea grijă de securitatea în traficul rutier. Astfel, trebuie să aveți un motiv determinat pentru a argumenta călătoria.

În ajunul Sărbătorilor Pascale, Ministerul Afacerilor Interne vine cu precizări.

Dacă doriți să procurați carne de miel sau produse vegetale trebuie să aveți grijă ca gospodarul care vinde sau agentul economic de la care procuraţi este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare.

Cei care de sărbători vor să-și vizitetze neapărat părinții trebuie să o facă cu maximă prudență, deoarece persoanele cu vârsta de peste 50 ani se află în grupul de risc și contactul direct cu ei le pot pune în pericol viața.

Nu este permis să mergeți la țară cu familia, ca să sărbătoriți Paștele cu cei dragi

„Recomandarea și rugămintea noastră este să rămâneți acasă, să nu vă adunați în grupuri mari și să evitați deplasările, în special în ziua Paștelui. La fel, este interzisă aflarea în parcuri, păduri sau alte locații unde tradițional oamenii sărbătoresc în această perioadă”, anunță MAI.

La fel, oamenii sunt rugați ca să meargă la cimitir pentru lucrările de curățenie și a ritualelor creștine doar în zilele de lucru, dar fără a admite contactul cu alți oameni sau organizarea meselor de pomenire.

În Noaptea Învierii slujbele vor fi organizate doar cu participarea slujitorilor bisericii

Prezența enoriașilor este strict interzisă, atât în lăcașele sfinte, cât și în adiacentul lor. În sate bucatele vor fi sfințite de preoți pe la porțile gospodarilor, iar în Chișinău oamenii pot procura cozonacii gata sfințiți din magazinele de patiserie autohtone.

Focul Haric va fi transmis în fiecare biserică din țară, astfel, după sărbători, în momentul în care va fi permis oamenilor să meargă la slujbe, fiecare va putea lua din acest foc pentru a-l duce în casele lor.

În localitățile care se află în regim de carantină categoric nu se permite intrarea, acestea vor fi monitorizate de către organele de drept. Este vorba despre municipiul Soroca, orașele Ștefan Vodă și Glodeni și localitățile Carahasani și Talmaza (Ștefan Vodă).

În aceste zile, angajații INP vor intensifica patrularea și vor avea grijă de securitatea în traficul rutier. Astfel, trebuie să aveți un motiv determinat pentru a argumenta călătoria, să respectați Regulamentul circulației rutiere, să nu admiteți un număr mai mare de 2-3 persoane maxim în mașină, și, categoric să nu urcați la volan dacă sunteți sub influența băuturilor alcoolice.

Dacă aveți o dificultate sau ați fost martorul unor încălcări, apelați la 112 sau adresați-vă la cea mai apropiată echipă de patrulare sau Sector de Poliție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: