Faptul că multă lume nu s-a conformat și astăzi nu toți poartă masca în spații deschise „este o iresponsabilitate”, consideră Boris Gâlcă. Potrivit lui, purtarea măștilor de către toată populația, în China și Coreea de Sud, a dus la diminuarea și eliminarea completă a pandemiei COVID-19.

„Masca devine un atribut indispensabil al vieții noaste, ca și haina de pe corp, ca și mănușile iarna, ca să protejăm mâinile. Același lucru se întâmplă și acum. Ca să ne protejăm pe noi, pe cei dragi, nu numai de infecție, dar de multe ori și de decese, noi trebuie să purtăm mască”, a adăugat el, pentru IPN.

Secretarul interimar al Comisiei a mai spus că hotărârea nu specifică dacă și copiii trebuie să poarte mască, urmând ca specialiștii în sănătate publică să facă precizări pe acest subiect. Cert este că Organizația Mondială a Sănătății recomandă purtatul măștilor și copiilor, de la 5 ani. În opinia sa, purtatul măștii de către copil depinde și de decizia părinților, care trebuie să educe cu propriul exemplu.