image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Octavian Țâcu respinge propunerea AUR privind formarea unui bloc electoral; Cu ce contraofertă a venit

Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țâcu, a respins oferta Alianței pentru Unirea Românilor privind formarea unui bloc electoral, care să reunească cele două partide unioniste în perspectiva alegerilor din 11 iulie. În schimb, Țâcu a venit cu o contraofertă. Le-a propus celor de la AUR să se retragă din cursă și să susțină PUN-ul în scrutinul parlamentar. Răspunsul lui Vlad Bilețchi a fost un ”Nu” categoric.

„Care este logica construirii unui bloc? Nici logică preelectorală, dar cu atât mai mult logică post-electorală! Divergențele noastre de viziuni sunt absolut clare, pentru că AUR este un partid anti-european, un partid anti-mască, anti-vaccin, anti... ce vreți. Plus la asta, e un partid care este refractar la asumarea actului de guvernare. Eu personal mai bine mă întorc la catedra universitară, decât să intru cu AUR în Parlament”, a declarat Țâcu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” la N4.

Liderul PUN a mai declarat că AUR Moldova este un partid în care s-au regăsit lideri expirați și cu imagine îndoielnică din politicul moldovenesc. Potrivit lui Țâcu, această formațiune ar putea doar să susțină platforma unionistă a PUN, fără a participa la alegeri cu propria listă.

Președintele AUR Moldova, Vlad Bilețchi, spune că va continua să discute cu alți lideri ai PUN, nu doar cu președintele acestui partid.

„Continuăm discuțiile. Nu doar cu Octavian Țâcu, dar și cu colegii lui, care conduc sau se află în vârful de conducere al Partidului Unității Naționale, pentru că deciziile se iau în mod colectiv, se iau în cadrul Consiliului Politic Național și al Biroului Politic Permanent, nu doar de către președinte, președintele fiind forța executivă în cadrul unui partid. Este exclusă retragerea Alianței pentru Unirea Românilor din cursă, pentru că este strict necesară prezența unioniștilor în Parlamentul de la Chișinău”, a declarat Vlad Bilețchi.

El a mai spus că AUR va insista în continuare asupra unui bloc electoral, constituit pe bază de egalitate și respect reciproc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: