image
Sursa foto: GettyImages

Marea Britanie începe campania de vaccinare în 8 decembrie: Cum se va desfășura

Marea Britanie va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 săptămâna viitoare, în data 8 decembrie, a anunţat directorul executiv, al Serviciul naţional de asistenţă medicală NHS, Chris Hopson.

Atunci vor ajunge primele doze de vaccin în țară, a precizat el într-un interviu pentru BBC.

Este cea mai amplă campanie de vaccinare din istoria Marii Britanii, potrivit premierului britanic Boris Johnson.

Primele 800.000 de doze de vaccin sunt aşteptate să ajungă săptămâna viitoare în Marea Britanie, iar alte milioane de doze vor ajunge în Marea Britanie până la sfârşitul anului 2020.

BioNTech și Pfizer au a anunţat miercuri că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de cele două companii a fost aprobat pentru utilizare în regim de urgenţă în Marea Britanie.

Vaccinul va fi administrat mai întâi persoanelor care trăiesc sau care lucrează în aziluri, persoanelor de peste 80 de ani şi personalului medical cu risc sporit de infectare.

Vaccinul Pfizer/BioNTech va fi administrat prima dată în 50 de „centre clinice” din întreaga ţară, din cauza provocărilor generate de activităţile de logistică şi de condițiile de depozitare a vaccinului, la temperaturi sub minus 70 de grade Celsius.

Marea Britanie a fost prima ţară care a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech, care este în procedură de autorizare în această perioadă în Statele Unite şi din Uniunea Europeană.

Noutăţile partenerilor

comentarii: