image
Sursa foto: jurnal.md

Pensionarii vor călători gratuit în transportul public din Chișinău la prezentarea legitimației

Pensionarii și persoanele cu dizabilități vor călători gratuit în transportul public pe întreg teritoriul municipiului Chișinău până la elaborarea unui regulament. Aceste categorii trebuie să prezinte legitimația care confirmă statutul de pensionar sau gradul de dezabilitate. Călătoriile vor fi gratuite și pentru copiii până în clasa a V-a, anunță primarul capitalei Ion Ceban.

Începând cu ziua de sâmbătă, abonamente de călătorie pot fi procurate la punctele de vânzare din rețeaua „Moldpresa” și la parcurile de autobuze și troleibuze.

Elevilor claselor I-IV-a, până la clasa a V-a, li se vor elibera abonamente (gratuit) în cadrul instituțiilor de învățământ în care studiază. Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a înaintat un demers către Direcția generală educație, tineret și sport pentru a forma și a prezenta listele elevilor care vor beneficia de aceste abonamente. Abonamentele vor fi emise pe un an calendaristic, a precizat șeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Mihalache.

Acum o săptămână, Consiliul municipal Chișinău (CMC) a aprobat Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chișinău, iar ulterior  Primăria a anunțat că din 1 iulie se va aplica tariful unic de 6 lei pentru o călătorie, atât în raza capitalei, cât și în suburbii. Astăzi o călătorie costa 2 lei cu troleibuzul și 3 lei cu autobuzul. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: