image
Sursa foto: digi24.ro

Confruntări violente între poliţiști şi localnicii din insula Lesbos: Grecii nu mai vor tabere de refugiați

Noi confruntări între poliţie şi localnicii care protestează împotriva creării unor noi tabere pentru migranţi au avut loc miercuri în insula greacă Lesbos, care ameninţă alături de insulele Chios şi Samos cu o grevă generală, relatează Agerpres.

Pentru a doua zi consecutiv, manifestanţii din Lesbos s-au confruntat cu forţele de ordine în apropierea oraşului Mantamados, situat în zona unui amplasament unde guvernul grec doreşte să amenajeze o tabără de refugiaţi cu circa 7.000 de locuri. Mici grupuri de protestatari au aruncat cu pietre în forţele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene.

Peste 38.000 de migranţi se află în prezent în taberele din insulele greceşti Lesbos, Samos, Chios, Leros şi Kos, care au oficial o capacitate de numai 6.200 de locuri.

Locuitorii acestor insule se plâng de mult timp de probleme de insecuritate şi de sănătate publică provocate de valul masiv de migranţi care debarcă acolo venind dinspre Turcia.

După săptămâni de discuţii fără rezultat cu autorităţile locale, guvernul de la Atena a trimis luni în acele insule utilaje de şantier şi forţe de ordine, amplificând indignarea localnicilor, deja revoltaţi de un anunţ anterior conform căruia unele terenuri ar putea fi rechiziţionate pentru construcţia de noi tabere de refugiaţi, notează digi24.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: