image
Sursa foto: Getty Images

Ofertă colosală pentru Ansu Fati, puștiul record al Barcelonei: Răspunsul catalanilor a venit imediat

Ansu Fati (17 ani) este cel mai promițător jucător de la Barcelona. Puștiul născut în Guineea-Bissau e cotat la 36 de milioane de euro și a atras atenția marilor grupări de pe continent.

În ciuda vârstei fragede, adolescentul a jucat deja de 24 de ori pentru echipa mare a Barcelonei. A marcat de cinci ori și a oferit trei pase de gol. În plus, a evoluat deja de două ori pentru naționala U21 a Spaniei.

Potrivit surselor AS din Catalonia, Ansu Fati a avut o ofertă uriașă recent. ”Un mare club european” a pus pe masă 100 de milioane de euro pentru puștiul comparat cu Messi.

Josep Maria Bartomeu, președintele Barcelonei, a refuzat pe loc propunerea. Mai ales în contextul în care, din cauza pandemiei de coronavirus, formația ”blau-grana” nu va putea să-l transfere pe Neymar în această vară.

Ascensiunea lui Ansu Fati a fost una surprinzătoare, acesta fiind primul sezon al extremei la prima echipă a catalanilor.

La doar cinci zile după debutul la Barcelona, Ansu Fati a reuşit primul său gol pentru echipă, în meciul din deplasare cu Osasuna, din a patra etapă a campionatului spaniol. La 16 ani şi 304 zile, a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Barcelonei.

Tot în acest sezon, Fati a debutat în Liga Campionilor și a devenit cel mai tânăr marcator din istoria competiției, după ce a înscris în poarta lui Inter Milano, la vârsta de 17 ani și 40 de zile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: