image
Sursa foto: privesc.eu

Ultima oră: Judecătorii au emis mandat de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc

Judecătorii au admis demersul PCCOCS și au emis mandat de arest pentru 30 de zile în privința învinuitului Vladimir Plahotniuc.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

Se aplică integral demersul procurorilor din 20 mai 2020 privind aplicarea măsurii preventive, arestarea preventivă a învinuitului Plahotniuc Vladimir Ghoerghe și se aplică măsura preventivă, arest preventiv pe un termen de 30 de zile cu calcularea termenului începând cu momentul reținerii lui. Arestat preventiv va fi în Penitenciarul nr.13 din municipiul Chișinău” , a declarat instanța.

Mandatul de arestare a fost solicitat în baza a trei capete de acuzare: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Amintim că la data de 18 mai curent procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat despre o nouă ordonanță de punere sub învinuire a lui Vladimir Plahotniuc, declarând că Plahotniuc este „Unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc. Dispunem de probe incontestabile care indică că anume cetățeanul Plahotniuc este beneficiarul banilor obținuți sub formă de credite de la BEM, prin intermediul Grupului Șor, acoperite în consecință, din mijloacele financiare ale Băncii Naționale a Moldovei”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: