image
Sursa foto: jurnal.md

Năstase, discuție cu șefii PG și SIS: „Guvernul nu va interfera în activitatea lor; Îi rog să nu accepte nicio ingerință”

„Guvernul nu va interfera în activitățile Procuraturii Generale și ale Serviciului de Informații și Securitate și îi rog public pe șefii acestor instituții să nu accepte ingerințe de la nimeni”. Este declarația făcută de ministrul de Interne Andrei Năstase, în cadrul unui briefing susținut după întrevederea cu șefii PG și SIS.

În fața presei, ministrul a spus că a discutat cu șefii PG și SIS despre cum vor interacționa de astăzi aceste instituții și au convenit asupra unor principii:

- Respectarea strictă și exercitarea doar a competențelor prevăzute de Constituție și de Lege și neadmiterea vreunei comenzi politice, neadmiterea intervențiilor unor interese de grup sau particulare.

- Cooperarea loială între instituții, în spiritul bunelor practici internaționale – pentru că statul de drept trebuie să funcționeze ca un întreg, în mod unitar.

- Respectarea strictă a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.

- Toleranță zero față de orice scheme ilicite care au existat pe teritoriul RM.

„Lucrătorii celor trei instituții trebuie să știe că unicul reper în activitatea lor trebuie să fie legea. Sunteți în drept să NU executați ordine ilegale. Oamenii așteaptă de la noi să răspundem la întrebări legitime din partea societății, cum ar fi ce s-a întâmplat cu miliardul furat, trebuie să venim în întâmpinarea acestor așteptări. Vom coopera pe deplin și cu instituțiile internaționale în acest sens.

Ca Viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne i-am asigurat public pe dl PG interimar și pe dl director că Guvernul nu va interfera în activitățile lor și îi rog public să nu accepte ingerințe de la nimeni – fie ministru, parlamentar, primar etc. – nici de la mine! Edificarea statului de drept începe astăzi!”, a declarat ministrul de Interne.

Citeşte mai mult despre

MAI

Noutăţile partenerilor

comentarii: