image
Sursa foto: partidulsor.md

Ultima oră! Dumitru Robu cere în Parlament ridicarea imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor

UPDATE 10:07 // Președintele Parlamentului, Igor Grosu, anunță că au fost depuse patru cereri de ridicare a imunității parlamentare. Două cereri se referă la Marina Tauber, iar altele două la Ilan Șor.

Cererile au fost transmise Comisiei Juridice, numiri și imunități care urmează să le examineze în prezența procurorilor de caz.

jurnal.md

În cazul ambilor deputați, procurorul interimar cere ridicarea imunității parlamentare și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată pentru infracțiunea prevăzută în articolul 243, alineat trei, litera a și b din Codul Penal.

Este vorba de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, săvârșită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală. Infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 13000 la 16000 de unități convenționale sau cu lichidarea persoanei juridice.

A doua cerere se referă la articolul 190, alineat 5 din Codul Penal. Este vorba de escrocherie săvârșită în proporţii deosebit de mari, care se pedepsește cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

___________________

Procurorul general interimar Dumitru Robu este prezent astăzi la ședința Parlamentului pentru a cere ridicarea imunității deputatei Partidului Șor Marina Tauber. Informația a fost oferită, pentru Jurnal, de surse din cadrul Procuraturii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: