Bărbatul din imagini este angajatul SPPS Dumitru Cernica. El a insistat cel mai mult ca echipa noastră de filmare să părăsească zona din apropierea vinăriei în care a avut loc nunta.

Mai apoi, Cernica a încercat să împiedice filmările în timp ce unul dintre colegii săi îl brusca pe reporterul Jurnal TV. Cernica a recurs și la amenințări.

Ceilalți doi agenți de pază, salariați din bugetul statului, adică de fiecare cetățean care plătește impozite, sunt Alexandru Mogâldea și Sergiu Țurcanu. Cel din urmă s-a scăpat cu vorba și ne-a spus că ar fi vorba despre o nuntă.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian a divulgat identitatea agenților de pază într-o plângere adresată procurorului general, Alexandr Stoionoglo. Parlamentarul îl acuză pe premierul Ion Chicu de abuz în serviciu. Contactați de Jurnal TV pentru o reacție, reprezentanții Serviciului Protecție și Pază de Stat au cerut să le trimitem întrebările în scris, ceea ce am și făcut, dar nu am primit încă un răspuns. lar angajații Serviciului de presă al Guvernului nu răspund la telefon.