image
Sursa foto: IGSU

Tragedie la Ștefan Vodă: Cadavrul unui adolescent, scos la suprafață dintr-un bazin acvatic după 24 de ore de căutări

Un adolescent în vârstă de 14 ani din Ștefan Vodă s-a înecat într-un bazin acvatic din apropierea localității Volintiri, după ce a mers la scăldat cu prietenii. Cadavrul acestuia a fost scos la suprafață de salvatori, după aproape 24 de ore de căutări.

Potrivit primelor informații băiatul a intrat în apă în după amiaza zilei de ieri în comun cu un alt minor de aceiași vârstă. După o scurtă perioadă băiatul s-a înecat, iar, prietenul acestuia a mers speriat în localitate după ajutor.

Pe parcursul serii de 16 iunie minorul a fost căutat de două echipe de salvatori, însă fără rezultat. În dimineața zilei de 17 iunie lucrările subacvatice au fost reluate, iar scafandrii IGSU au reușit recuperarea acestuia la o distanță de aproximativ patru metri de la mal.

Cazul este cercetat de organele de drept. În acest context, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență îndemnă repetat oamenii care au în grijă minori să nu le permită scăldatul în locuri neautorizate, care nu sunt destinate agrementului.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 16 oameni, inclusiv 2 minori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: