image
Sursa foto: hrw.org

16 muncitori migranţi din India care se îndreptau spre locurile natale au fost călcaţi de tren

Cel puţin 16 indieni, muncitori migranţi care se îndreptau spre locurile natale după ce au rămas fără slujbe din cauza măsurilor antiepidemice, au murit călcaţi de un tren de marfă vineri în statul Maharashtra din vestul ţării, a anunţat poliţia, transmite Agerpres.

Accidentul s-a produs în regiunea Karmad din districtul Aurangabad, la circa 390 km este de capitala statului, Mumbai.

„Migranţii, care merseseră de-a lungul liniilor, s-au culcat pe calea ferată. Ei au ajuns sub roţile unui tren de marfă în această dimineaţă”, a comunicat telefonic şeful poliţiei locale, Vishal Nehul.

Toate victimele sunt bărbaţi adulţi care se îndreptau spre satele lor natale din statul Madhya Pradesh, a indicat poliţia.

Un alt bărbat din grupul de 20 a fost rănit şi a fost dus la spital pentru tratament.

„Nu este clar de ce şi-au pus vieţile în pericol. Poate au crezut că era sigur să doarmă pe calea ferată, că nu vor circula trenuri în timpul restricţiilor din cauza epidemiei”, a declarat un alt poliţist, precizând că a fost deschisă o anchetă. „Astăzi (vineri - n.red.), la primele ore ale dimineţii, după ce a văzut câţiva muncitori pe linia feroviară, mecanicul de locomotivă a încercat să oprească trenul, dar în cele din urmă i-a lovit”, a comunicat Ministerul Căilor Ferate.

Restricţiile impuse în India pentru a stopa răspândirea noului coronavirus au lăsat fără slujbe milioane de muncitori şi au declanşat exodul lor masiv din centrele urbane spre mediul rural.

Deşi unele state au început să pună în circulaţie trenuri pentru muncitorii migranţi care au nevoie să revină acasă, mulţi oameni au luat autobuze sau au pornit pe jos spre locurile de origine, aflate la distanţe de sute de kilometri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: