image
Sursa foto: Profimedia Images

Atleta Kristina Timonovskaia, care a refuzat să revină în Belarus după JO 2020, a ajuns în Polonia

Marcin Przydacz, viceministrul polonez de externe, a scris, miercuri, pe Twitter, că alteta belarusă Kristina Timonovskaia „a aterizat în condiţii de siguranţă la Varşovia”, informează AFP, citată de Agerpres.

Kristina Timonovskaia, care a refuzat să se întoarcă în ţara natală după participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza temerilor legate de siguranţa sa, a sosit miercuri seara pe aeroportul din Varşovia, Polonia, după o escală la Viena, Austria. La aeroportul din Varșova, sportiva nu a trecut prin terminalul de sosire a pasagerilor, dar s-a întâlnit cu un reprezentant al opoziţiei din Belarus, Pavel Latuşka. Sportiva trebuia iniţial să ia un zbor direct Tokyo-Varşovia, dar şi-a schimbat planurile în ultimul moment.

Kristina Timonovskaia a primit o viză umanitară din partea autorităţilor poloneze, după ce sportiva a fost amenințată cu repatrierea forţată în Belarus.

Anterior, sportiva belarusă în vârstă de 24 de ani criticase Federaţia de atletism din Belarus, susţinând că a fost forţată să participe la proba de ştafetă 4×400 m, când ar fi trebuit să alerge iniţial la 100 m şi 200 m, deoarece alţi doi sportivi nu au efectuat un număr suficient de controale antidoping. Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a respins luni un apel al atletei care cerea permisiunea să concureze la 200 metri, în condiţiile în care finala probei feminine era programată marţi.

Timonovskaia dorea ca TAS să anuleze decizia Comitetului Olimpic din Belarus, care a exclus-o din întrecerile olimpice, însă tribunalul sportiv a respins solicitarea sa, pe motiv că sportiva „nu a reuşit să-şi probeze cazul”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: