image
Sursa foto: Getty Images

PSG bate recordul istoric: ofertă de 270 de milioane de euro pentru un star de la Barca

"PSG o ameninţă din nou pe Barça", scrie El Mundo Deportivo, care anunţă pe prima pagină a ediţiei de azi că formaţia din capitala Franţei este pregătită să bată din nou recordul mondial de transfer şi să plătească 270 de milioane de euro pentru Philippe Coutinho.

Sursa citată precizează că oficialii campioanei din Ligue 1 au făcut o ofertă de 270 de milioane de euro unuia dintre agenţii lui Coutinho, care a fost însărcinat că trimită propunerea mai departe către conducerea catalanilor.

Cu alte cuvinte, deocamdată nu există negocieri propriu-zise pentru transferul brazilianului pe Parc des Princes, ci suntem doar la stadiul de tatonări. Dacă se va ajunge la tratative, este de aşteptat ca Barcelona să nu scadă din pretenţii şi să nu accepte nimic sub clauza de reziliere a mijlocaşului de 26 de ani, sosit pe Camp Nou în ianuarie, de la Liverpool.

Într-un fel, este o strategie folosită şi în cazul lui Neymar. Iniţial, parizienii au încercat să-l convingă prin intermediul agenţilor şi a tatălui său, apoi, după un an, au achitat clauza de 222 de milioane de euro.

Preşedintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, crede că un eventual transfer al lui Coutinho l-ar convinge definitiv pe Neymar să continue în capitala Franţei, iar pericolul unei plecări la Real Madrid ar fi îndepărtat. Asta deşi celălalt cotidian catalan, Sport, susţine că cel mai scump fotbalist din istorie ar fi cerut aducerea unui alt jucător de la Barcelona, Luis Suarez, care ar urma să-l înlocuiască pe Edinson Cavani.

Deşi Brazilia a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia, Coutinho a fost unul dintre jucătorii Selecao care a impresionat. A terminat turneul cu două goluri şi două pase decisive şi mulţi consideră că el a fost adevăratul star al naţionalei lui Tite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: