image
Sursa foto: jurnal.md

Chicu, glumă pe seama fermierilor amenințați de secetă: Ne-au rugat de ploaie, puteți considera că e meritul Guvernului

Premierul Ion Chicu a făcut glume când a fost solicitat astăzi de jurnaliști să comenteze situația agricultorilor care ar putea suporta pagube enorme din cauza lipsei ploilor și a zăpezii.

„Este problema secetei, bineînțeles. Văd că în ultima săptămână mai plouă. Ne-au rugat de ploaie, puteți considera că e meritul Guvernului. Dar dacă serios, într-adevăr situația este cum este. În deplasarea de la sudul țării am văzut că acolo este foarte uscat. Specialiștii ne-au spus că 40 de centimetri din stratul de sol este absolut uscat”, a declarat Ion Chicu.

Șeful Guvernului a adăugat că nu se discută despre eventuale compensații pentru agricultori în caz de secetă, sfătuindu-i pe aceștia să-și asigure terenurile.

„În caz de situații excepționale, statul acordă compensări. Cazul nu s-a întâmplat. Sperăm că totul va fi bine. Agricultorii nu trebuie să uite că este instrumentul asigurărilor. Trebuie să revenim la programul de reabilitarea a irigării, pentru că schimbările climaterice încep să-și arate consecințele”, a mai spus Chicu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: