image
Sursa foto: ru1.md

Și la Bălți nu se putea respira până acum câțiva ani; Usatâi spune cum a rezolvat problema

Fostul primar al municipiului Bălți, Renato Usatâi, afirmă că și Bălțiul s-a confruntat mai mulți ani la rând cu problema mirosului neplăcut și spune cum a fost rezolvată acolo problema.

„Aceeași problemă exista și la Bălți mai mulți ani la rând. Era imposibil să respiri. I-am promis atunci fostului ambasador al Germaniei că rezolv problema într-o lună jumătate. Am rezolvat-o în două săptămâni. Problema consta în producerea ilegală de spirt. Mirosul provenea de la deșeuri și oamenii își ieșeau din minți din cauza mirosului”, a povestit Renato Usatâi, în cadrul unei emisiuni.

El a sugerat că sursa mirosului urât din Chișinău ar putea fi una similară. „Nu sunt expert, dar mirosul de la Chișinău îmi amintește de ce era la Bălți acum mai mulți ani în urmă”, a spus Usatâi, care pune la îndoială explicația autorităților locale precum că mirosul ar fi cauzat de canicula din ultimele zile. „Și la Bălți e arșiță, dar nu pute”, a menționat fostul primar de Bălți.

Amintim că, de mai bine de o săptămână, un miros insuportabil a pus stăpânire pe capitală. Procuratura Generală a anunțat luni, 2 septembrie că s-a autosesizat, „în baza informațiilor publicate în presă, referitoare la mirosul neplăcut ce persistă în mun. Chișinău și poluarea râului Bâc” și a dispus inițierea a două procese penale pentru elucidarea complexă a circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate.

„În cadrul investigațiilor, procurorii vor solicita și opiniile organelor de control de stat, pentru ca acestea să se pronunțe, în limita competenţelor lor, asupra existenţei sau nu a încălcării legislaţiei din domeniu şi prejudiciului cauzat prin încălcare”, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: