image
Sursa foto: Getty Images

Barcelona avea cea mai mare masă salarială din lume. În câteva luni, a scăzut de 3 ori

Liga spaniolă de fotbal (La Liga) a redus cu peste 70% limita cheltuielilor salariale la FC Barcelona, în raport cu perioada de mercato din iarna trecută, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul catalan.

Astfel, limita cheltuielilor salariale cu personalul sportiv la FC Barcelona a fost fixată la 97,9 milioane euro, reprezentând 28% din suma de 347,1 milioane pe care catalanii au folosit-o pentru salarii în ianuarie 2021, conform calculelor stabilite de standardul de control economic al asociaţiei patronale.

Reducerea cu 71% a limitei salariale se datorează situaţiei economice a Barcelonei, care a acumulat o datorie de 1,35 miliarde de euro, după cum a recunoscut în luna august preşedintele grupării de pe Camp Nou, Joan Laporta.

Din cauza problemelor financiare, FC Barcelona l-a pierdut luna trecută pe cel mai bun fotbalist din istoria sa, argentinianul Lionel Messi, căruia nu i-a mai putut plăti un salariu pe măsura valorii sale şi care a semnat ulterior cu Paris Saint-Germain.

În schimb, rivala Real Madrid înregistrează o creştere notabilă a limitei sale salariale, care fost fixată la 739,2 milioane euro în septembrie, fiind mai mare cu 56% faţă cea din ianuarie 2021.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: