image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

(VIDEO) Haos la Moldexpo: Rânduri imense, lipsă de locuri, mâncare caldă nu ajunge la toți, iar voluntarii abia mai fac față

La Centrul de plasament de urgență a refugiaților din Ucraina, improvizat la Moldexpo de autoritățile municipale, este aglomerație și haos. Mâncarea caldă, odată adusă, se epuizează instant, iar voluntarii spun că nu reușesc să facă față, în interior sunt lăsate doar femeile cu copii, care nici nu prea au unde se așeza, ne povestește fotoreporterul Nadejda Roșcovanu, care se află acolo de dimineață.

Din cauza aglomerației, înăuntru sunt lăsați doar bătrânii și femeile cu copii.

jurnal.md

Hrana caldă se consumă imediat, iar dacă unele familii iar mai multe porții, altora nu le mai ajunge. O ladă de mere pusă pe masă s-a golit imediat. Și mai greu le este persoanelor de religie musulmană, care nu pot mânca nici din conservele aduse, majoritatea fiind de porc.

Voluntarii spun că nu reușesc să facă față și că este haos.

„Noi numai punem pe masă și deodată se ia absolut tot, parcă nici n-a fost masa plină. Nu știm câte porții sunt, le dăm la toți, dar dacă o familie ia totul, cuiva nu-i rămâne nimic. Oamenii aduc cât aduc, cine și cât poate, dar uitați-vă câți oameni sunt”, spune o voluntară.

jurnal.md

Solicitat să comenteze situația de la Moldexpo, Secretarul General al Guvernului Republicii Moldova, Dumitru Udrea, a declarat că este important că Primăria Chișinău să coopereze cu Guvernul.

„Este important să cooperăm. Aceste mijloace de transport trebuie direcționate spre spațiile disponibile. Avem identificate 25 de mii de locuri de cazare pe întreg teritoriul RM. Alte 25 de mii de locuri trebuie adaptate”, a declarat Udrea.

Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
voluntarivoluntari
moldexpomoldexpo
moldexpomoldexpo
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanumoldexpoJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
refugiați bătrânărefugiați bătrână
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Noutăţile partenerilor

comentarii: