image
Sursa foto: uefa.com

UEFA pregăteşte noul format al Ligii Campionilor: Mai multe meciuri pentru fiecare echipă

UEFA pregăteşte o veritabilă revoluţie în Liga Campionilor începând cu sezonul 2024-2025. Echipele care ajung în finală vor fi nevoită să dispute 17 meciuri pe parcursul competiţiei, spre deosebire de 13 acum, potrivit jurnaliştilor de la As.

Forul continental ia în calcul două variante pentru a mări numărul de meciuri din Ligă.

Prima este reintroducerea celei de-a doua faze a grupelor, care a mai fost prezentă în Ligă între 1999 şi 2003 şi care ar lua locul, în acest caz, optimilor de finală. Formaţiile ar juca astfel şase meciuri în loc de două şi s-ar califica ulterior în sferturile de finală.

A doua variantă studiată de UEFA este ca faza grupelor să cuprindă şase serii de şase echipe, în loc de opt a câte patru echipe, precum în prezent.

Fiecare echipă ar juca zece meciuri în grupe, faţă de şase acum, iar competiţia ar continua, ca şi acum, cu optimile de finală.

Mărirea numărului de meciuri din Liga Campionilor ar afecta din plin calendarul competiţiilor interne. Competiţii precum Cupa Ligii Angliei ar putea avea loc în viitor fără participarea echipelor calificate în cupele europene.

UEFA caută soluţii pentru schimbarea formatului pentru a opri proiectul unei Superligi Europene paralele cu competiţiile forului continental, studiat de granzii Europei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: