image
Sursa foto: paranteze.md

Nicolae Negru, pensionarul agresat de paza lui Dodon: „Mi-a sucit mâinile și m-a lovit cu pumnul, am martori”

Nicolae Negru este consilier din partea Platformei Demnitate și Adevăr în primăria Căplani, raionul Ștefan Vodă. Pensionarul a fost agresat de unul din bodyguarzii lui Igor Dodon înainte de a începe întâlnirea electorală a candidatului cu angajații unei întreprinderi agricole de pe teritoriul acestei localități. S-a ales cu mai multe echimoze pe față și pe mâini.

Nicolae Negru ne relatează că a pornit cu mașina spre Olănești. În preajma satului, pe deal, unde își are sediul o întreprindere agricolă a unui lider din sat, a văzut că s-a adunat mai multă lume. Un cunoscut i-a spus că urmează să aibă loc o întâlnire electorală cu Igor Dodon.

„Am decis să mă opresc și să-i adresez câteva întrebări. Am intrat în sală. Acolo erau și câțiva străini, care am înțeles că îi asigurau paza lui Dodon. Cineva le-a spus că sunt din Platforma DA. Dodon nu intrase încă în sală, întâlnirea încă n-a început și nici nu am reușit să deschid gura. Unul din ei s-a apropiat, m-a înșfăcat brutal și mi-a zis să ies. Am întrebat ce-i asta. M-am opus și m-au îmbrâncit, unul m-a lovit cu pumnul. Azi am amețeli și un ochi vânăt. M-am adresat la medicul de familie din sat. Din cauza Covid nu m-am dus la Ștefan Vodă”, ne spune Nicolae Negru.

Bărbatul mai precizează că a participat la multe mitinguri, chiar și în centrul Chișinăului, dar niciodată nu i s-a mai întâmplat să fie agresat.

„Am vrut să întreb de unde ia Plahotniuc banii care au ajuns în culiocul pe care i l-a dat lui Igor Dodon. Doar toată lumea a văzut acest lucru la televizor. De ce după patru ani de mandat, prețurile au crescut, iar noi am ajuns și mai săraci decât cum eram. Nu li-i teamă că se distrează prin Miami pe banii furați de la gura bătrânilor? Asta am vurt să-i întreb...”, ne-a spus Nicolae Negru

„Am și martori că am fost lovit și intimidat. Dodon nu intrase încă și nu a văzut. Adevărul doare, iată de ce s-a înconjurat cu pază”, a mai spus pensionarul.

Amintim că purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, Ludmila Munteanu a negat acuzațiile. Aceasta a menționat pe pagina sa de facebook că „informația despre pretinsa agresare a unui cetățean de către un ofițer SPPS” este o provocare și că „nu corespunde adevărului”.

La rândul său, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, a comentat că „așa vorbesc bodygarzii lui Dodon, plătiți din bani publici, cu oamenii incomozi”. „Pumnul este cel mai puternic argument electoral al fostului președinte”, a conchis deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: